Zoek

2.05. Mentoruur

Levensoriëntatie wordt altijd door de mentor ingevuld en is een combinatie van mentoruur, burgerschap, studievaardigheidstraining en huiswerkbegeleiding. Leerlingen die deze specifieke begeleiding niet nodig hebben, maken dan huiswerk.
Vanaf leerjaar 1 wordt tijdens het mentoruur aandacht besteed aan loopbaanoriëntatie en -begeleiding en gewerkt naar (eventuele) uitstroom. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de doorlopende leerlijn. Uitstroom kan na leerjaar 2 of 3 of na het behalen van een havo- of vwo-diploma.

Ter voorbereiding op de te maken profiel- en studiekeuze, wordt een leerling elk jaar begeleid door een mentor met ondersteuning van de decaan. In goede samenspraak met de ouders wordt uiteindelijk een weloverwogen keuze gemaakt. In leerjaar 3 
kiezen de leerlingen een profiel. Iedere leerling wordt gestimuleerd om bewust en gemotiveerd inzicht te krijgen in zijn/haar talenten, capaciteiten en mogelijkheden om tot goede profielkeuze te komen.

In de bovenbouw bieden wij twee profielen aan op vwo en drie op havo: 

Vwo:
  1. Economie en Maatschappij
  2. Natuur en Techniek/ Natuur en Gezondheid
Havo:
  1. Economie en Maatschappij
  2. Natuur en Techniek + Natuur en Gezondheid
  3. Natuur en Gezondheid
Elk profiel bestaat uit verplichte vakken aangevuld met profielkeuzevakken.

Vanaf de eerste dag in leerjaar 4 wordt naar het eindexamen toegewerkt. In deze leerjaren ligt de nadruk bij loopbaanoriëntatie en -begeleiding op de keuze van een vervolgstudie. De leerlingen oriënteren zich op scholen en bezoeken bedrijven. Ook het opbouwen van een netwerk hoort hierbij.

Het bezoeken van open dagen en het inschrijven voor meeloop- en/of meestudeerdagen wordt geadviseerd. Wij geven onze leerlingen hiervoor verlof. Wij vinden het van essentieel belang om onze leerlingen voor te bereiden op de competenties die op het hbo en het wo van hen worden verwacht. Wij ondersteunen onze leerlingen hierbij met een keuzeprogramma en individuele gesprekken. Zo leggen wij samen met de leerling de basis om aan een vervolgstudie te kunnen beginnen.


Terug naar het overzicht