Wie zijn wij.

Je eigen magie ontdekken
“We zijn geen toverschool. We doen geen wonderen. Maar we hebben wel de kracht om je te laten stralen. Om je je eigen magie te laten ontdekken. We doen dat samen, met oog en oor voor elkaar.”

Helder bestaat inmiddels ruim 16 jaar. Toen we begonnen hadden we 10 leerlingen. Nog steeds zijn we niet groot, maar we zijn inmiddels wel volgroeid. Met ruim 220 leerlingen. En minstens zoveel verhalen. Daar zitten heel wat succesverhalen tussen, bijvoorbeeld van die leerling die niet aardde op het vmbo, en daarna bij ons z’n havo- en vwo-diploma haalde. En vervolgens aan een studie medicijnen mocht beginnen. Het is één van de vele verhalen.
Helder geeft nieuwe kansen. En al meer dan 16 jaar geven we onze leerlingen het zelfvertrouwen om die kansen met beide handen aan te pakken.

Regulier, maar niet normaal
Helder is een reguliere havo/vwo school. Regulier betekent ongeveer ‘normaal’. Als je bij ons op school zit, werk je net zoals op elke andere havo/vwo school aan een opleiding en een diploma waarmee je naar het hbo of de universiteit kunt gaan. Je doet daar ook net zo lang over. Je diploma is even veel waard. Dat is allemaal hetzelfde. Maar de manier waarop we samen naar je diploma toewerken is wél heel anders. Daarin zijn we niet normaal, maar heel bijzonder. Onze leerlingen zijn namelijk heel bijzonder.

De meeste leerlingen op Helder hebben een vorm van autisme, ADD of ADHD. We horen vaak van kinderen en ouders dat ze het daardoor lastig hebben op andere scholen. Soms ook al op de basisschool. Dat is jammer, want dat kan zomaar betekenen dat je daardoor minder goede cijfers haalt. Terwijl je veel beter zou kunnen.

We geven je een opleiding die bij je past
Als je slim genoeg bent voor havo of vwo, moet je daar ook naartoe kunnen. Dat vinden wij. Ook als je autisme, ADD of ADHD je soms in de weg zit. Je moet de opleiding kunnen krijgen die je voorbereidt op hbo of universiteit. Dat geloven we. Dat gaan we doen. Daar gaan wij voor zorgen. Samen met jou, met je ouders en super gemotiveerde leraren en begeleiders. Je bent hartstikke welkom bij ons!

'Wij zijn druk
bezig met rust.'