Plenda.

Onze leerlingen ontvangen bij start schooljaar een Plenda van school. De Plenda is een schoolagenda waarin je huiswerk kunt noteren én kunt inplannen. Je schrijft dus niet alleen op wanneer het werk af moet zijn, maar je plant ook wanneer je wat daadwerkelijk gaat doen. Op tijd beginnen en precies weten waar je aan toe bent geeft overzicht en rust.

In leerjaar 1 krijgen de leerlingen tijdens de les ‘Leren leren’ stapsgewijs uitgelegd hoe de Plenda gebruikt moet worden en wordt geoefend met het invullen ervan.

De ervaring leert dat veel leerlingen, ondanks onze begeleiding bij het leren gebruiken van de Plenda, toch hulp nodig hebben bij het daadwerkelijk in gaan zetten ervan (hulp van ouders, hulp van huiswerkbegeleiding, hulp van andere begeleiders, etc.). Om te zorgen dat alle partijen dat op dezelfde manier aanpakken, kunt u de manier van aanpak die wij de leerlingen aanleren in onderstaand filmpje bekijken (u kunt het filmpje bekijken door de Sway te openen). Allemaal dezelfde manier van aanpak hanteren, heeft de grootste kans van slagen.

Mochten er toch nog vragen zijn over de Plenda of het gebruik ervan, stel deze vragen dan aan de mentor van uw kind.

Filmpje gebruik Plenda

Ga naar deze sway

 

Te gebruiken standaard afkortingen

In het bestand Afkortingen.pdf vind je alle standaard afkortingen die we op Helder gebruiken.