School open vanaf 10 januari

Wij hopen dat u fijne feestdagen heeft gehad en wensen u een mooi, gelukkig en gezond 2022. Wij hopen ook dat onze leerlingen nog heerlijk aan het genieten zijn van hun kerstvakantie en uitkijken naar maandag 10 januari. Want maandag 3 januari hebben we het goede nieuws ontvangen dat onze school vanaf maandag 10 januari weer open is voor fysiek onderwijs voor alle leerlingen. Het OMT heeft het kabinet positief geadviseerd om het voortgezet onderwijs weer te heropenen. Het kabinet heeft dit advies opgevolgd. Dit is gisteren door middel van een persverklaring meegedeeld en na te lezen op de website van rijksoverheid.

We zijn blij dat de sluiting voor fysiek onderwijs van korte duur is geweest én we zijn blij om onze leerlingen aanstaande maandag weer op school te kunnen zien. Een volle levendige school met jonge mensen die samen plezier hebben en die leren voor hun toekomst waar wij ze in begeleiden. Dat doe je samen, persoonlijk. Bij elkaar én met elkaar.

Maar dat betekent wel dat we ons helaas nog altijd aan de geldende basismaatregelen en de school specifieke voorzorgsmaatregelen moeten houden om het voor elkaar veilig te houden.

Deze maatregelen zijn:
• Het dragen van een mondkapje is voor medewerkers, leerlingen en bezoekers verplicht bij verplaatsing in de algemene ruimtes. Eenmalig te gebruiken mondkapjes zijn tegen een vergoeding van € 0,50 af te halen bij de leerlingenbalie.
• Wij vragen iedereen om twee keer per week preventief een zelftest te doen, ook als je bent gevaccineerd (dringend advies). Zelftesten zijn op school gratis beschikbaar.
• Wij vragen om 1,5 meter afstand van elkaar te houden waar dit mogelijk is.
Wij vragen zowel medewerkers als leerlingen om zich aan de looproutes te houden.
• Wij vragen iedereen om zich aan de basismaatregelen te houden.
• Wij zorgen voor zo goed mogelijke ventilatie in de klaslokalen en openbare ruimtes.
• Wij vragen om met verkoudheidsklachten thuis te blijven en je te laten testen bij de GGD.
• Wij vragen om de quarantaineregels te volgen als je zelf besmet bent of in nauw contact bent geweest met een besmet persoon. Gebruik hiervoor ‘de beslisboom 12+’.
• Indien nodig gaan wij in overleg met de GGD voor het in quarantaine sturen van klassen.

Toetsen januari gaan door
Dat onze school weer op 10 januari open is, betekent dat toetsen en herkansingen in januari doorgaan zoals gepland.

Thuiswerkdag blijft van kracht
We gaan door met thuiswerkdag en kijken per week of de thuiswerkdag nodig zal blijven. Op deze manier kunnen we uitval van personeel beter blijven opvangen. Let op: er is wel een wijziging in de planning. De dag waarop een leerjaar thuis werkt verschuift met een dag. Zie het nieuwe schema hieronder:

Leerjaar HV4 en HV5 - thuiswerkdag maandag
Leerjaar 1 - thuiswerkdag dinsdag
Leerjaar - thuiswerkdag woensdag
Leerjaar - thuiswerkdag donderdag
HH4A en HH4B - thuiswerkdag vrijdag
Examenklassen - Alle dagen aanwezig op school

*Klassen V4 en V5 werken maandag 10 januari dus thuis.

Indien uw kind echt niet thuis kan blijven, zorgen wij voor opvang op school. Dit kunt u doorgeven aan de mentor van uw kind. Mocht uw kind gebruikmaken van taxivervoer, dan dient u de taxivervoerder op de hoogte te brengen van de nieuwe thuiswerkdag.

Wij wensen iedereen aanstaande maandag een mooie positieve start toe en vertrouwen op eenieders medewerking om zich aan de geldende maatregelen te houden.
Terug naar het overzicht
Media
  • HEL210921_94A6526 1