Coronamaatregelen vanaf 27 september

In de persconferentie van vorige week dinsdag heeft het kabinet de versoepelingen van de coronamaatregelen gepresenteerd. We kunnen weer normaal naar school en normaal onderwijs geven, al blijven er enkele aandachtspunten. Hieronder licht ik toe wat dit met ingang van maandag 27 september voor alle leerlingen betekent.

Afstand
De regel dat leerlingen en medewerkers 1,5 meter afstand moeten houden vervalt. We vragen om het wel te respecteren als een medeleerling of een medewerker vraagt om afstand te houden.

Mondkapjes
Binnen de school en op het schoolterrein hoeven leerlingen, medewerkers en bezoekers geen mondkapje meer te dragen.

Hygiënemaatregelen
De bekende maatregelen blijven van kracht.

Zelftesten
Leerlingen en medewerkers die dubbel gevaccineerd zijn of op andere wijze immuun, hoeven zich niet meer zelf preventief te testen. Leerlingen die niet dubbel gevaccineerd zijn of op andere wijze immuun, vragen wij om zich nog wel tweemaal in de week zelf preventief te testen. Zelftesten kunnen door de leerlingen gratis afgehaald worden bij de leerlingenbalie. Blijkt de test positief, dan moet de leerling thuis blijven en zich bij de GGD laten testen.

Klachten
Bij coronagerichte klachten kunnen leerlingen en medewerkers uit de beslisboom afleiden wat ze moeten doen.

Géén online onderwijs
Vanaf maandag 27 september bieden wij géén online onderwijs meer aan. Door de versoepelingen van de maatregelen is dit niet meer langer nodig.

Les in verschillende lokalen
Vanaf aankomende maandag zullen de leerlingen de lessen weer in verschillende lokalen volgen en krijgen docenten een vast lokaal. Bekijk volgende week in je rooster in welke lokalen je les hebt.

We zijn blij dat we zoals boven gezegd weer normaal naar school kunnen. We hopen van ganse harte dat dit zo kan blijven. We kunnen daar allemaal aan bijdragen door de resterende maatregelen te volgen.Terug naar het overzicht
Media
  • corona