Nationaal Schoolontbijt leerjaar 1

Op donderdag 7 november doen we met de leerlingen van leerjaar 1 mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Dit betekent dat de leerlingen voor één keer zonder ontbijt naar school mogen komen. Tijdens het eerste lesuur nuttigen ze onder begeleiding van een docent een gezond ontbijt. Hierna volgen ze het reguliere lesrooster.

Thema
De ontbijtweek heeft een speciaal thema: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’ Want juist tijd is voor kinderen en ouders soms een drempel voor een gezond en gezellig ontbijt.

Ontbijtpakket
Het ontbijtpakket is dit jaar lekker uitgebreid. Met allerlei gezonde variaties in brood en beleg, én met yoghurt, muesli, tuinkers, melk, thee, fruit en groente. Zoals elk jaar is het pakket samengesteld volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Ontbijten voor een goed doel
Ieder jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om kinderen. Dit jaar is dat Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Het doel is dat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. Via de website www.schoolontbijt.nl vindt u meer informatie.

We hopen op een gezellige, plezierige en lekkere ochtend!

Terug naar het overzicht