Klassiek op de Campus - gratis festival TUe 4 juni!

Festival Klassiek op de Campus komt er weer aan!

Op 4 juni aanstaande zal de derde editie van Klassiek op de Campus plaatsvinden. Tijdens dit festival brengen studentenorkesten en –koren uit heel Nederland (en daarbuiten) hun mooiste muziek ten gehore. Het festival is voor iedere

en gratis toegankelijk, en vindt plaats op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven, vanaf 12 uur ’s middags tot 7 uur ’s avonds.

Klassieke muziek heeft een stoffig imago. Sommige mensen denken dat het saai is, of voor ouderen. Niks is minder waar en dat laat Klassiek op de Campus zien. Wij geven een podium aan jongeren die klassieke muziek op hoog niveau opvoeren. Daarnaast kunnen jong en oud op het festivalterrein zelf ook met muziek aan de slag. Zo is er voor kinderen de zogenaamde kindermuziektuin, waar ze allerlei muzikale proefjes kunnen doen en instrumenten kunnen uitproberen. Ook is er een dansworkshop en een zangworkshop.

Dit jaar staan er weer veel mooie optredens gepland, waaronder CMC uit Nijmegen en USConcert uit Utrecht. Ook verwelkomen wij koor- en orkestvereniging MünchenKlang uit München die met ondersteuning van studenten uit Eindoven de Messa di Gloria van Puccini zullen uitvoeren. Daarnaast wordt de afsluitende act verzorgd door het Nederlands Studenten Jazz Orkest.

Kom langs en laat klassieke muziek je verrassen op dit zomerse festival.

Praktische informatie:
Datum: Zondag 4 juni 12.00—19.00 uur
Locatie: TU/e campus
Toegang: Gratis
Meer info: klassiekopdecampus.nl

Terug naar het overzicht
Media
  • Persbericht Klassiek op de Campus 2023