Roosteraanpassing vanaf 6 april

Hierbij informeren wij u over de aangepaste lestijden die we gaan hanteren vanaf 6 april tot einde schooljaar. Na vier weken hybride onderwijs hebben we met het team geëvalueerd en geconcludeerd dat het huidige rooster enige aanpassingen behoeft.

De belangrijkste veranderingen zijn:
• overgang van 30 minuten naar 40 minuten effectieve lestijd;
• verkorten van mentortijd naar een halfuur, maar wel nog steeds aan het begin van de dag.

Dit betekent dat we bijna teruggaan naar de oorspronkelijke lestijden. Vanwege de gescheiden pauzes, waarmee we de druk op de pleinen beperken, is het helaas nog niet mogelijk om ons reguliere rooster te hervatten.

Perspectief leerlingen in beeld
Iedereen in het onderwijs heeft zich de afgelopen periode onder moeilijke omstandigheden enorm ingespannen om het onderwijs zoveel mogelijk door te laten gaan. Dat is een groot compliment waard en geeft ook vertrouwen in de komende periode.

De voortgangsvergaderingen van de komende weken, zullen ons een duidelijker beeld geven over de pedagogische, sociaal-emotionele en didactische groei van de individuele leerlingen en de klassen. Belangrijk is het perspectief voor de leerling in beeld te krijgen zodat dit tijdens de oudergesprekken met leerling en ouders/verzorgers kan worden besproken. Het gaat dan om het perspectief op de korte termijn en het meerjarenperspectief, rekening houdend met de extra ondersteuningsgelden die komende twee jaar vrijkomen om de vertraging van de leerlingen weg te kunnen werken. We streven ernaar om, met het verkregen beeld, de leerlingen in de laatste periode van dit schooljaar meer maatwerk te kunnen bieden en hen voor te bereiden op het komend schooljaar.

Een en ander staat of valt bij de richtlijnen die we moeten hanteren vanwege COVID-19.

Roosteraanpassing
De roosteraanpassing kunt u teruglezen in de brief die wij donderdag 25 maart aan alle ouders hebben verzonden. Om deze brief in te zien klik hier.
Terug naar het overzicht
Media
  • attachment-shutterstock_klok-werktijden-tijd-e1414039329881