Corona en afstandsonderwijs.

Deze pagina is dé centrale plek met het laatste nieuws over onze school en het coronavirus. We informeren u bijvoorbeeld over maatregelen die we nemen naar aanleiding van de ontwikkelingen en besluiten rondom het coronavirus. Ook vindt u hier handige links naar handleidingen, artikelen en video's m.b.t. het afstandsonderwijs.

De informatie kan dagelijks aangevuld of gewijzigd worden. We volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM.Dringend advies tot het dragen van mondkapjes

Vorige week heeft de directie van de school van uw kind u verteld, dat vanaf maandag 5 oktober 2020 het dringend advies tot het dragen van mondkapjes in het onderwijs door de scholen van Scholengroep Het Plein wordt overgenomen. Wij geven alle leerlingen een mondkapje om iedereen in staat te stellen zichzelf en andere mensen te beschermen. Natuurlijk mogen leerlingen hun eigen mondkapjes gebruiken.

Op 28 september 2020 heeft minister-president Rutte tijdens een persconferentie het dringend advies gegeven om mondkapjes te dragen in openbare ruimtes. Dit dringend advies is 5 oktober 2020 ingegaan en we merken dat de meningen over mondkapjes verdeeld zijn. Als school mengen we ons niet in die discussie. We geven uitvoering aan het dringend advies: het dragen van een mondkapje kan bijdragen aan het terugdringen van coronabesmettingen en daar willen we graag aan meewerken. Daarom zullen we alle leerlingen een mondkapje geven.

We respecteren ieders mening en leggen dan ook geen verplichting tot het dragen van mondkapjes op. We vragen u om uw kind in staat te stellen het mondkapje te dragen en het aan het eind van de dag te wassen.

Iedere vestiging van Scholengroep Het Plein heeft begin oktober 2020 aangegeven wat het dringend advies tot het dragen van een mondkapje in het schoolgebouw betekent: wanneer en in welke situaties medewerkers en leerlingen een mondkapje dragen. We hopen dat ouders, leerlingen en medewerkers gehoor geven aan de oproep om het dringend advies op te volgen, zodat we de saamhorigheid en de zorg voor elkaar uit het begin van de coronacrisis kunnen voortzetten.

Met vriendelijke groet,

Corinne Sebregts
rector
Terug naar het overzicht
Media
  • 98323384_100740288325988_4005463088382869504_o